• BB

“JORDIS”: justícia en minúscules

Fa uns dies es va complir un trist aniversari: un any de l’entrada a presó dels “Jordis”, en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez. No volem ficar-nos en el debat de si les actuacions que els van portar a ser engarjolats tenen o no consistència -tot i que tenim el nostre parer: no haurien de ser constitutives de delicte punible, ja que no van provocar ni tan sols una esgarrapada a cap membre del funcionariat espanyol i, a més a més, els missatges que van difondre els encausats van tendir a calmar els ànims dels més exaltats i no a exacerbar-los-; d’això, de dilucidar si són culpables d’alguna cosa, es responsabilitzarà la Justícia espanyola -que tant de bo els tracti amb justícia-.

No. El que volem considerar és, com s’ha encarregat de difondre Amnistia Internacional -entre molts altres actors que coincideixen amb la seva conclusió-, la desproporció i la injustícia -sí, sí, aquí ho afirmem amb rotunditat, INJUSTÍCIA- que suposa el manteniment de tots dos líders entre reixes tant de temps. No obstant fer l’informe menció expressa del Jordi Sànchez, en relació a la darrera resolució del jutge Llarena, les circumstàncies i procediments d’en Jordi Cuixart ens permeten incloure’l també en aquesta reivindicació, sobretot quan observem la tossudesa del jutge en persistir en el seu argument sobre el presumpte risc que comportaria la posada dels Jordis en llibertat provisional: emparar-se en el supòsit que podrien tornar a “delinquir”. Això, segons els criteris de l’ organisme internacional, no se sosté.

Amnistia no proposa la lliure absolució, perquè no és part implicada i perquè, justament, respecta la suposada -i sempre enarborada pel Govern Central- separació de poders a l’estat espanyol. Simplement -ni més ni menys!- manifesta, per via de la seva directora Gauri Van Gulik, que la darrera resolució del jutge no aporta elements nous que justifiquin la prolongació de la presó provisional i insta a la immediata posada en llibertat del Jordi Sànchez.

Tant de bo que, qui hagi de fer-se ressò d’aquest informe, s’ho repensi i valori els arguments emprats en ell.

Mentrestant, des d’aquest humil medi volem manifestar d’una banda, la nostra profunda aversió a la justícia en minúscules i, d’altra, enviar una forta abraçada a tots dos Jordis i a les seves famílies. Igual que a la resta d’empresonats per defendre, els seus ideals. Molts d’ànims!

0 vistas0 comentarios

©2020   BUSINESS BARTERING · hola@businessbartering.es