• BB

Els diners no fan la felicitat

Tothom coneix l’antiga dita que afirma que els diners no fan la felicitat. En aquesta nostra actual societat, envaïda pel consumisme desmesurat, on no ets ningú si no canvies de cotxe cada cinc anys, de mòbil cada dos o de roba quatre vegades -o més- per temporada, potser hi trobaríem molta gent -especialment, m’ensumo, jova-, que estaria en desacord amb l’aforisme. Així i tot, si fem una reflexió acurada, ens adonarem que estem perdent la batalla pel manteniment dels nostres valors, d’una ètica i una moral -oi que això sona carca o inclús malament!- que ens haurien de mantenir en una posició de privilegi quant al que es refereix a la nostra espiritualitat, als nostres sentiments.

Avui dia, els buits que podem tenir a l’ànima, habitualment els omplim amb regals, obsequis, compres, sortides,... tot derivat dels diners. I hi ha coses que, amb tot, no es poden comprar amb calers.

Voldriem parlar, a compte d’això, de la reunió que van mantenir fa uns dies el vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda Pere Aragonès, amb diversos alts càrrecs del Ministeri d’Hisenda del govern central. De la trobada en van sortir noves promeses de l’executiu de Pedro Sánchez. Esperem que aquesta vegada es materialitzin -algunes qüestions es remunten a la disposició addicional tercera... del 2008!-. El compromís principal de l’Estat és abonar 1.459 milions d’euros en quatre anys, tot i que la Generalitat en reclama 7.600 milions de pagaments incomplerts.

No podem queixar-nos -i és clar que tenim dret a fer-ho!- que almenys ens arribin uns diners que ajudaran a pal·liar les carències econòmiques que el govern central, al llarg dels anys, ha anat acumulant i que han suposat manca de finançament per a desenvolupar infraestructures, millorar l’ educació o esmenar la situació de la sanitat pública, entre altres.

Però, el que no poden cobrir aquests diners, són els sentiments que molts catalans tenim arrelats a la nostra ànima, emocions com la tristor, l’aflicció, la indignació o la ràbia envers el que va succeir i està succeint a la nostra terra.

No, senyors i senyores, la felicitat no es compra amb diners. Tant de bo.

#DiariDelVallès

Consell Editorial

direccio@diaridelvalles.cat

0 vistas0 comentarios

©2020   BUSINESS BARTERING · hola@businessbartering.es