• BB

El push de noves tendències, calaran amb l’exemple

Cada dia floreixen noves maneres de fer i els avenços tecnològics produeixin tendències innovadores. Tot s’està adaptant als nous temps moderns.

Ara bé, la immediatesa, la rapidesa del “ja”, no la sabem controlar. En ple segle XXI i essent coneixedors que estem de pas en aquesta magnífica vida, sembla que moltes persones prefereixen engolir-se el temps, les hores, els dies i, fins i tot, alguns es mengen els anys, per tal de ser els primers a aplicar-ho, de fer-ho o de tenir-ho “de cara a la galeria”. M’atreveixo a dir i, és el cas detonant que m’ha fet reflexionar amb l’escrit d’avui, que alguns prefereixen perdre dècades d’aquesta curta vida, vivint estressats per agafar un tren que els porta a parades que només els aporten més i més estres. Com agradaria poder ajudar aquells que més estimes i, malauradament, no es deixen, pensant que el món és això. Doncs no, la vida és quelcom més que ser ric en diners, en feina o en estrès. Jo opto per ser ric en temps.

Això no vol dir que no hàgim de lluitar, i fort, per adaptar-nos. Personalment, puc donar gràcies que la llei de l’esforç me l’han explicat/ensenyat molt bé de ben petit els meus pares. Això sí, amb exemple. A qui ens han educat amb la pràctica del pic i la pala o la de llevar-se ben d’hora, ben d’hora --tal com va posar de moda en Guardiola-- tenim la seguretat que tot és possible amb esforç, perseverança i la tranquil·litat que mereix la vida.

La vida tecnològica, educativa o política, va més ràpida que nosaltres i no cal anar al seu ritme…

Ara, amb la tecnologia, ens toca viure una nova era, on la rapidesa i la immediatesa sembla que siguin necessàries per respirar i, malauradament, no, les preses no són bones companyes de viatge per gaudir de la vida o tenir salut. Hem de procurar adaptar el ritme que porta la vida tecnològica amb la nostra vida.

L’educació provocarà -ho està provocant ja- un canvi amb les noves professions. El que estan estudiant els joves, malauradament, va endarrerit respecte del que passa avui o passarà en 2-3 anys. Al meu entendre, la formació continua que moltes universitats ja estan aplicant, serà clau per estar a l’última.

La política actual, des del meu punt de vista, està molt deteriorada, per no dir morta. Com és que va aparèixer el Trump si ningú l’aprecia a primer cop d’ull? Doncs, el parer és que tot el que ha passat als EUA, inclòs l’elecció d’aquest president, és que el que passarà aquí. Per posar un exemple: en les pròximes setmanes s’apropa la “moda Halloween”. Un costum que ni ens va, ni ens ve i que s’ha instaurat per quedar-se, potser intencionadament o no.

Dels que viuen buscant l’estació de la seva vida, vaig escoltar una queixa d’un que es considera exemplar. Quan li vaig parlar que “la igualtat social és un tema que s’ha d’aportar amb exemple al món” es va ficar les mans al cap. Des d’aquell dia, no ens hem tornat a veure per fer un cafè, però us puc ben dir que tampoc l’he trobat a faltar; encara que ell exclogui la gent que parla així, deu pensar que pujarà al cim d’una estació exemplar; potser serà perquè no ha pres cafè en tota la seva vida o, potser, la tecnologia de les notícies, el sorprendrà qualsevol dia.

Per tant, en referència a aquests tres punts, ens pertoca a tota la societat fer una reflexió profunda del sistema. Sense pensar --com fan els servidors públics-- en cadires, vots, monotemes o quelcom que no sigui un pensament global i reivindicar, des de ben joves, la millora d’ aquest món en el qual vivim perquè sigui de tothom i pugui ser més universalment feliç, dia rere dia, amb l’exemple de la cultura de l’esforç. Pregonem els valors amb la calma que han experimentat els més veterans o veteranes.

Preparats per fer el PUSH!!!

0 vistas0 comentarios

©2020   BUSINESS BARTERING · hola@businessbartering.es