• BB

Coca-Cola mou fitxa per afegir cànnabis a les seves begudes

#VallesEconomic

Ho reconec, les meves primeres lectures envers aquest assumpte em convidaven a ser escèptic. Tot i això, vista la importància del mitjà que ho difon començo a donar veracitat a les primeres notícies que relacionen a la multinacional productora de Coca-Cola amb Aurora Cannabis, una de les productores de marihuana més importants del Canadà.

Va ser la xarxa de notícies de negocis BNN Bloomberg que va publicar la notícia, al costat d’una entrevista a Terry Booth, director general de la famosa productora de marihuana recreativa. En aquells moments el valor de la companya en borsa es disparava després dels primers rumors d’un possible acord amb el gegant de les begudes.

Va ser la xarxa de notícies de negocis BNN Bloomberg que va publicar la notícia, al costat d’una entrevista a Terry Booth, director general de la famosa productora de marihuana recreativa. En aquells moments el valor de la companya en borsa es disparava després dels primers rumors d’un possible acord amb el gegant de les begudes.

Regulació sobre la marihuana recreativa

Des del febrer de 2018 són 9 els estats dels EUA que accepten i regulen l’ús del cànnabis recreatiu (l’ús medicinal n’està permès a 29 dels 50 estats).

L’estat de Colorado va pujar al carro de la regularització sobre el gener de 2014. Des d’aleshores hi ha un control sobre el seu mercat, en comptes d’haver-hi xarxes criminals de tràfic il·legal. I, al contrari del que es podria pensar, el seu consum en adolescents ha caigut un 3% en comparació amb el 12% de consum reconegut que hi havia el 2013, darrer any en què la seva compra era il·legal.

Efectes sobre les begudes carbonatades i ensucrades

Entre la regularització del cànnabis i les campanyes informatives sobre l’excés de sucre al qual estem exposats els consumidors, en els darrers anys hi ha hagut una caiguda d’entre el 10 i el 15% en la facturació de begudes alcohòliques i ensucrades. Aquest és un dels principals motius pels quals el gegant de la beguda vol donar una volta de rosca al seu negoci i adaptar-ho als nous temps i nous consumidors.

Dos components, diferents efectes

La dupla THC i CBD forma el tàndem principal de substàncies amb efectes sobre l’organisme de la marihuana.

El tetrahidrocannabinol (THC) és el component psicoactiu principal i és considerat com més perillós. Té efectes sobre els receptors CB1 i CB2 del cervell, de manera que influeixen sobre el plaer, la gana, la memòria, la concentració i la sensació de mal.

El cannabidiol (CBD) interactua amb altres receptors com la serotonina i l’adenosina. Aquests receptors juguen un paper crucial per tal de regular la temperatura corporal, les sensacions de dolor i reduir la inflamació. El CBD, tot i ser present amb la THC, és un component que bloqueja els efectes del THC, per tant es considera contra-psicoactiu.

Coca-cola sense THC

És evident que la multinacional de begudes no posaria en risc la seva imatge relacionant els seus productes amb el cànnabis. Així doncs, s’ha aclarit que en les noves fórmules no s’afegiria THC, el component psicoactiu de la marihuana. Es tractaria doncs de fórmules que afegirien CBD.

Europa, a la cua en regulació

Colòmbia, Argentina i Austràlia ja n’han regularitzat l’ús medicinal del cànnabis. A Europa només Alemanya s’ha atrevit a portar-ho a terme, però les regulacions recreatives semblen estar lluny en el vell continent.

1 vista0 comentarios

©2020   BUSINESS BARTERING · hola@businessbartering.es