• BB

Barcelona Energia, un peça clau de la transició energètica de la metròpolis

Barcelona Energia, l’empresa pública d’energia, és una peça clau

perquè l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) compleixi amb

els compromisos que s’ha marcat en el Pla Clima i Energia 2030,

el full de ruta cap a la transició energètica de l’ens metropolità.Un estalvi per a l’administració

La comercialitzadora pública suposarà un estalvi també per a l’administració. L’AMB ha elaborat un pla de viabilitat per assegurar- se que no es perden diners amb el canvi d’operador i ha observat dos factors que asseguren la rendibilitat de l’operació. D’una banda, l’empresa pública no tindrà cap marge comercial que incrementi la factura al contrari que les comercialitzadores privades. De l’altra TERSA podrà actuar directament al mercat majorista d’electricitat que és on les comercialitzadores compren l’energia. Al mercat l’energia varia de preu constantment. Actuant com un agent del mercat comú la comercialitzadora pública podrà millorar l’operativa diària i reduir els costos finals.


REDACCIÓ @DIARIdelVALLES

Els propers anys, l’AMB vol que es redueixin les emissions fins a un 40% i impulsar la generació d’energia local i renovable per aconseguir més autosuficiència. Per això l’AMB passa a formar part de la comercialitzadora pública Barcelona Energia que a partir del 2019 també donarà servei a les instal·lacions de la mateixa AMB i eventualment a uns 20.000 domicilis particulars.

Eloi Badia vicepresident de Medi Ambient de l’AMB afirma que “el model energètic actual és ineficient i perjudicial per al medi ambient i per a la salut de les persones”. A més com que es basa en els combustibles fòssils crea una gran dependència de l’exterior.

D’altra banda la generació d’electricitat està centralitzada en un model en què prevalen els interessos de les companyies privades més que no pas l’interès de la ciutadania un fet que ha comportat que a l’estat espanyol es pagui una de les factures elèctriques més cares de tot Europa.

L’AMB fa temps que treballa en un nou model energètic basat en les renovables, l’estalvi l’eficiència la gestió de la demanda i el foment de la generació d’energia de proximitat. És un model que vol posar al centre la ciutadania i assegurar a tothom l’accés a l’energia.

CANVI DE PARADIGMA

L’AMB fa temps que treballa en un nou model energètic basat en les renovables l’estalvi l’eficiència la gestió de la demanda i el foment de la generació d’energia de proximitat. És un model que vol posar al centre la ciutadania i assegurar a tothom l’accés a l’energia. La creació d’un operador elèctric públic és l’eina que ha d’ajudar en aquesta transició energètica.

L’operador neix amb tres grans funcions. En primer lloc subministrar l’energia a les instal·lacions de l’AMB i en un futur anar sumant els seus serveis cap a altres ajuntaments metropolitans. En segon lloc assessorar sobre les tarifes i potències més adequades per a la ciutadania. I en tercer lloc fomentar les energies renovables encarregant-se del manteniment d’instal·lacions fotovoltaiques i representant els productors d’energia solar al mercat elèctric.

Per dur a terme aquestes tasques l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona han aprofitat l’estructura de TERSA una empresa pública dedicada bàsicament a la gestió dels residus de l’àrea metropolitana.

Aquesta empresa serà la comercialitzadora que a partir de l’any vinent oferirà el subministrament elèctric a les instal·lacions de l’AMB als serveis públics que ofereix a les seves concessionàries i també progressivament a les 20.000 famílies que es calcula que podran acollir-se a l’energia pública.

En el cas de l’Ajuntament de Barcelona Barcelona Energia ja està subministrant electricitat al consistori des de l’1 de juliol.

0 vistas0 comentarios

©2020   BUSINESS BARTERING · hola@businessbartering.es